ProgramareContact

Pediatrie Casa Medicilor Bistrita

Casa Medicilor

Pediatria este specialitatea care se ocupa de diagnosticul si tratamentul bolilor care apar la copii cu varsta cuprinsa intre 0 – 16 ani.

Medici pediatrie Casa Medicilor

Dr. Larisa Moldovan

Chirurgie pediatrică

Pediatrie Bistrita – Casa Medicilor

Ce este pediatria?

Pediatria este o ramură a medicinei care se concentrează pe prevenirea, diagnosticarea, tratamentul și gestionarea tuturor tipurilor de probleme de sănătate care afectează pacienții non-adulți – de la sugari și copii până la adolescenți. Limita de vârstă pentru pacienții pediatrici este de 18 ani, moment în care pacientul este considerat adult.

Pediatria, care se ocupă de toate aspectele îngrijirii medicale de care poate avea nevoie un copil, recunoaște nenumăratele diferențe dintre problemele medicale ale pacienților tineri și cei adulți sau înaintați în vârstă. Cele mai importante dintre acestea se referă la dezvoltarea și creșterea corpului pacienților pediatrici. Deoarece corpurile lor sunt mai mici și intră în diferite stadii de creștere de-a lungul anilor, nevoile lor medicale se schimbă, de asemenea, drastic, chiar și într-un interval scurt de timp. În plus, intră în joc câțiva alți factori; de exemplu, îngrijirea medicală pentru un nou-născut implică, de asemenea, verificarea și gestionarea defectelor congenitale, în timp ce îngrijirea unui copil mic implică și identificarea problemelor de dezvoltare care pot afecta sănătatea copilului. Un alt specific pediatriei se referă la implicarea, îndrumarea și educarea părinților sau tutorilor cu privire la îngrijirea medicală a copiilor.

Pediatria ia în considerare, de asemenea, câțiva factori speciali și limitări suplimentare în ceea ce privește siguranța tratamentelor care pot fi utilizate. Medicul pediatru este responsabil nu doar pentru diagnosticarea și prescrierea tratamentului, ci și pentru asigurarea faptului că tratamentul prescris este adecvat vârstei și sigur pentru fiziologia imatură a pacienților tineri.

Specialitati pediatrice

  • Pediatrie generala
  • Alergologie si imunologie
  • Endocrinologie pediatrica
  • ORL /Audiologie
  • Pneumologie pediatrica
  • Cardiologie pediatrica
  • Hematologie-Oncologie pediatrica
  • Ecografie generala (abdomino-pelvina,torace,parti moi,transfontanelara), ecografie cardiaca
  • Dermatologie